Sarah och Leanna är två sjuksköterskor som efter dagens arbetspass ute i byarna går igenom det medicinska förrådet och ser till att fylla på med det som behövs för nästa hälsovårdsbesök. Leanna tar ofta en vända förbi det lokala sjukhuset i Marromeu på morgonen innan de flyger ut i byarna. Detta för att se vilka resurser som finns för att kunna göra rätt bedömningar ute i byarna. Leanna ser också till att de kan få påfyllnad av det som sjukhuset saknar. Utan hennes hjälp och organiserande skulle sjukhuset snabbt sakna betydande läkemedel och sjukvårdsmaterial.

På kvällen skriver de en rapport av vilka läkemedel som använts och antalet människor som blivit hjälpta. De rengör utrustningen och steriliserar inför nästa dag. Kaylene kokar instrumenten på en kokplatta vid containerbasen. Ofta tar Mercy Air med patienter som är i behov av sjukhusvård till sjukhuset i Marromeu. Leanna följer alltid patienten till sjukhuset och ser till att de får den hjälp som de behöver. På sjukhuset serveras ingen mat så den brukar organisationen UMU hjälpa till med. De ser till att det finns mat och de förnödenheter som behövs för patienten. Dessutom får en familjemedlem från byn följa med för att kunna hjälpa och ta hand om patienten.

Chaderaque och Elisao är en del av vårt UMU / Mercy Air medicinska team. De hjälper till med sanering av utrustning i slutet av dagen. Idag har 519 personer behandlades vid byn Ibo. Detta är en stor by med många invånare och vår mest trafikerade klinikdag, så det finns en hel del arbete att göra efter att Helikoptern har landat och innan de får gå hem.